Netwerk van wmo/adviesraad Sociaal Domein

Actuele thema’s

Het Netwerk van Wmo-raden een bijeenkomst over 3 actuele thema’s in de regio in Rivierenland:

  • Dagbesteding

Gemeenten zijn verantwoordelijk voor de dagbesteding van mensen met een verstandelijke, lichamelijke en of psychische beperking. Wat gebeurt er in Rivierenland? Welke nieuwe initiatieven zijn er? Wat merken mensen hiervan?

  • Jeugd

Gemeenten hebben een grote verantwoordelijkheid voor de jeugd. Hoe staat het met de jeugd in Rivierenland? En wat kunnen we leren van een andere regio?

  • Vergrijzing

De vergrijzing slaat hard toe in Rivierenland. Wat is er nodig om iedereen verantwoord langer thuis te laten wonen. Wat is een dementievriendelijke gemeente eigenlijk?
Deskundige sprekers
Jan van der Sluis voorzitter van de Kringloopwinkel in Tiel; Theo Duijker sociaal ondernemer van Enspiratie en mede-auteur van het boek ‘Een leven lang inzetbaar’; Meta Moerman van GGD Gelderland-Zuid; José Rijnen strategisch adviseur van de gemeente Den Bosch; Joan Veldhuizen wethouder van dementievriendelijke gemeente Bladel en vele anderen.
Doel
We willen deelnemers informeren over actuele ontwikkelingen rondom de thema’s en kennis delen en uitwisselen door met elkaar in gesprek te gaan over: hoe staat het in Rivierenland, kunnen we samenwerken en afspraken maken voor de regio, en wat en wie is daarvoor nodig?
Voor wie?
Geïnteresseerde burgers, leden van Wmo-raden, adviesraden, cliënten- en burgerorganisaties, gemeenteraadsleden, beleidsmakers en bestuurders in de regio Rivierenland.
Wanneer, hoe laat en waar?

17 november 2016
19:30-21:30 uur
Gemeentehuis Buren, De Wetering 1, 4021 VZ Maurik